Võistkonda võib igast klassist kuuluda kuni 5 õpilast.
Võib kasutada (soovituslik) lapsevanema abi juhendajana (täpsemad tingimused huvijuhilt).
1. Iga klass esitab konkursile ühe puuvilja (marja- ) vaagna, -kandiku, -korvi, -taldriku või kasvõi –viilu. Teisiti öeldes tuleb serveerida puuviljad nii, et neid oleks võimalik ka süüa. Pole vaja valmistada sellist „kunstiteost“, mille küljest puuvilju kätte ei saa.
2. Kõik kasutatavad puuviljad tuleb
eelnevalt kodus puhtaks pesta.
3. Töövahendid lõikamiseks ja
kaunistamiseks ning alused serveerimiseks tuleb omal kaasa võtta. Samuti võib
kaasa võtta erinevaid lisandeid (nt. tuhksuhkur, šokolaad vms)
4. Töö teostamine (so. koorimine, tükeldamine,
serveerimine jms…) toimub saalis.
5. Hinnatakse
valmistamise protsessi (kord, puhtus, tööjaotus), valmistöö välimust,
fantaasiat ja maitset.
6. Juhendaja kaasamisel tuleb arvestada,
et juhendaja on töö suunaja aga mitte ärategija. Õpilased serveerivad, kaunistavad
ja juhendaja saab neid abistada läbi nõuannete ning töö organiseerimise.
7. Kõigil valmistajatel peab olema korrektne rõivastus: põll
või kittel ja peakate. Samuti ka töölaua
kate, nt. paber- või kileleina, vakstu vms.
8. SOOVITUS osalejatele – proovige enne
võistlust töö valmistamine ja tööjaotus läbi teha, et kõik osalejad teaksid,
mida ja millisel moel tuleb teha!
Töö peab
olema esitlemiseks valmis hiljemalt kell 12.00. Siis jääb valmis töö saalis kooliperele
vaatamiseks ja žüriile hindamiseks.