neljapäev, 4. oktoober 2012 |

Rukkileib meie laual


ÜLERIIGILINE LEIVANÄDAL 8.-12 oktoober
  
Kus on lapsi, seal on leiba.
 (rahvatarkus)

Seoses leivanädalaga palume kõikidel  klassidel teha uurimistöö. Selgitame välja, kui palju suudame tuvastada erinevaid toodetavaid ja kaubandusvõrgus pakutavaid leiva- ning saiatooteid.
Iga klass koostab alates esmaspäevast nimekirja kuhu kirjutatakse kõik erinevad (leivad, saiad, sepikud, ka kuklid), mida kaubandusest leitakse. Iga erineva toote nimi ja tootja. (ei arvesta pirukaid, kooke ega torte) Teisipäeval toovad kõik klassid oma nimekirjad huvijuhi kätte ja need pannakse saali üles.
Selgub, kellel õnnestub kõige rohkem erinevaid tooteid leida.
Saame teada, kes ja mida meile pakub.

Neljapäeval, 11.oktoobril l toimub LEIVATOIDU  konkurss.

Võistkonda võib igast klassist kuuluda kuni 5 õpilast.
Võib kasutada (soovituslik) lapsevanema abi juhendajana (täpsemad tingimused huvijuhilt).

VÕISTLUSE TINGIMUSED

1.    Iga klass esitab konkursile ühe leivatoidu. Omal valikul, kas soolane, magus, küpsetis või võileib … või mis tahes leivast tehtud toit.
2.    Kõik küpsetamised ja keetmises (kui on vajalik) tehakse eelnevalt kodus.
3.    Vahendid saab kohapealt v.a vahendid kaunistuste valmistamiseks.
4.    Toidu valmistamine (so. tükeldamine, segamine, serveerimine jms…) toimub tüdrukute käsitöö, (töö ja tehnoloogia) klassis.
5.    Hinnatakse valmistamise protsessi (kord, puhtus, tööjaotus), valmistöö välimust, maitset ja koostisainete omavahelist sobivust.
6.    Juhendaja kaasamisel tuleb arvestada, et juhendaja on töö suunaja aga mitte ärategija. Õpilased tükeldavad, segavad, kaunistavad ja juhendaja saab neid abistada läbi nõuannete ning töö organiseerimise.
7.    Kõigil valmistajatel peab olema korrektne rõivastus: põll või kittel ja peakate. Soovitavalt ka töölaua kate, nt. paber- või kilelina, vakstu vms.
8.    NB! Esitletava toidu retsept peab olema võistluse päevaks väljatrükitult ka võistlustöö juures nähtaval (retseptis peab olema väljatoodud nii toiduained kui ka valmistamise käik).
9.    SOOVITUS osalejatele – proovige enne võistlust toidu valmistamine ja tööjaotus läbi teha, et kõik osapooled teaksid, mida ja millisel moel tuleb teha!

Võitkonnad alustavad tööd õp. T.Muru klassis kell 10.10. st. peale teist tundi.
Töö peab olema esitlemiseks valmis hiljemalt kell 12.00. Siis pannakse toidud saali näitusele.

Edu, fantaasiat ja loomingulisust  kõigile!